Fördelar med fryst kött Renkött

4 fördelar med att köpa fryst kött

Visste du att nästan allt kött som ligger i köttdisken är upptinat? Visst, det kanske ser mer aptitligt ut och ja, du slipper tina köttet innan tillagning. Men det finns betydligt fler fördelar med att köpa fryst kött. Läs vidare för att upptäcka vilka fördelarna är! 

1. Bevara Näring & Smak

En av det främsta anledningarna till att välja fryst kött är att det bevarar både näring och smak. Vi fryser alltid renköttet till -22 grader när det är helt färskt för att säkerställa bästa kvalitet. Detta bromsar nedbrytningsprocessen av mikroorganismer och enzymer vilket i sin tur förhindrar nedbrytningen av proteiner, fetter och andra näringsämnen i köttet.

2. Längre Hållbarhet & Kvalitet

Magra köttsorter som renkött och älgkött kan vara frysta i flera år. Samma gäller inte för feta köttsorter som nöt och gris. Nedfrysning av kött förhindrar tillväxten av bakterier och håller magert köttet i utmärkt kvalitet längre än många tror. Kött håller mycket längre i -22 grader än i -18 grader. Några grader gör alltså stor skillnad. 

3.  Minskad Matsvinn

Med fryst kött behöver du aldrig oroa dig för att köttet ska bli dåligt innan du hinner använda det. Du kan helt enkelt ta upp den mängd du behöver för en specifik måltid och låta resten ligga i frysen tills du är redo att använda det. Detta minskar inte bara matsvinnet utan är väldigt praktiskt då du alltid har mat hemma. Ta fram köttet du ska tillaga några timmar tidigare och låt det tina upp på i kylskåpet. 

4. Tillgång Året Runt

Tack vare att fryst kött finns tillgängligt året runt behöver du inte vänta på att det ska vara rätt säsong. Slaktsäsongen för ren pågår mellan november och februari, och det är bara under den tiden som det går att köpa färskt renkött. Fryst renkött går att köpa året runt, och det smakar minst lika bra! 

Sammanfattningsvis, att välja fryst kött ger dig många fördelar. Du bevarar näring och smak, förlänger hållbarheten på köttet, minskar matsvinnet och har tillgång till kött året runt. 

Tillbaka till blogg