Den Nya Stekmetoden: perfekt kött varje gång

Den Nya Stekmetoden: perfekt kött varje gång

Att steka kött kan kännas som en konst, men med den nya stekmetoden kan du enkelt uppnå perfekt resultat varje gång. Under årens gång har vi experimenterat med olika stekmetoder och landat i att denna funkar bäst för Renfilé (både Reninnerfilé och Renytterfilé). Vi steker filén hel och skär upp köttet till sist för servering. Denna metod säkerställer att köttet blir saftigt och får jämn innertemperatur. Låt oss gå igenom stegen! 

Steg 1: Stek en minut på varje sida

Börja med att hetta upp en panna på hög värme. Det är viktigt att pannan är riktigt varm innan du lägger i köttet. Tillsätt en liten mängd smör eller annat fett. Placera hela filén i pannan och låt det steka i en minut på varje sida. Denna snabba stekning hjälper till att få en fin, gyllenbrun yta som låser in smakerna. 

Steg 2: Låt vila i 5 minuter

Efter den första stekningen är det dags att ge köttet en välförtjänt vila. Låt det ligga i 5 minuter på en skärbräda. Under denna tid kommer värmen och köttsaften att utjämnas. 

Steg 3: Stek igen i en minut på varje sida

När köttet har vilat är det dags för den andra stekningen. Värm pannan igen och stek köttet i ytterligare en minut på varje sida. Detta kommer att ge en extra krispig yta och ytterligare djup i smaken. Tänk på att justera tiden beroende på köttets tjocklek och din önskade stekgrad. Renfilé ska serveras medium-rare, och innertemperaturen får aldrig överstiga 57 grader. Använd gärna termometer för att hålla koll på graderna! 

Steg 4: Låt köttet vila innan uppskärning

Efter den andra stekningen är det viktigt att låta köttet vila en gång till. Låt det stå i minst 5-10 minuter innan du skär i det. Detta säkerställer att köttsaften stannar kvar inuti köttet och inte rinner ut när du skär. Resultatet blir ett fantastiskt mört och saftigt köttstycke som verkligen kommer att imponera. 

Lycka till!

Tillbaka till blogg